متن راهنمای خود را در اینجا اضافه کنید

0912-2981749










09192916051

0912-2981749  |  09192916051

زمانی که تعویض گیربکس ماشین بهتر از تعمیر آن است!

فهرست مطالب

تعویض گیربکس ماشین

فرقی نمی‌کند که گیربکس ماشین شما دستی باشد یا اتوماتیک. در هر صورت، نگهداری و مراقبت درست از گیربکس بسیار مهم است. زیرا این قطعه مانند قلب ماشین عمل می‌کند و نیرو موتور را به چرخ‌ها می‌رساند. اما اگر گیربکس خراب شد و نیاز به تعویض پیدا کرد، ما چگونه باید متوجه خرابی شویم؟ آیا می‌توانیم با تعمیر گیربکس و یا تعویض قطعات آن، مشکل را حل کنیم؟ در ادامه به این سؤالات و دیگر نکاتی که باید درباره تعویض گیربکس ماشین بدانید خواهیم پرداخت.

نشانه‌های نیاز به تعویض گیربکس

اگر مشکل گیربکس را بدانید، احتمالاً راحت‌تر می‌توانید درباره تعویض کردن آن تصمیم بگیرید. در ادامه به مشکلات رایج در گیربکس‌های دستی و اتوماتیک خواهیم پرداخت. این مشکلات گزینه‌های زیر را به خود اختصاص داده‌اند:

اشکال در تعویض دنده

اگر هنگام تعویض دنده، دنده لیز می‌خورد یا سخت حرکت می‌کند، احتمالاً یک مشکل جدی در گیربکس وجود دارد. در این حالت، احتمالاً شما باید گیربکس ماشین را تعویض کنید تا از خسارت بیشتر به ماشین جلوگیری شود.

تقه زدن گیربکس

گیربکس در حالت عادی ساکت و بدون صدا کار می‌کند. تقه زدن گیربکس احتمالاً نشان‌دهنده شکستگی در آن است. در این حالت، این احتمال وجود دارد که با تعویض لوازم گیربکس، بتوان مشکل را حل کرد.

روغن ریزی

یکی از مشکلات رایج گیربکس روغن ریزی است. اگر مایعات در گیربکس کم‌تر یا بیشتر از مقداری که لازم است باشند، باعث نشت از گیربکس می‌شود که در آینده مشکلات جدی‌تری ایجاد خواهد کرد. با چک کردن مداوم مایعات در گیربکس، می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد.

روغن ریزی گیربکس یکی از نشانه های نیاز به تعویض گیربکس ماشین است.

مراحل تعویض گیربکس ماشین

آشنا بودن با مراحل و چگونگی تعویض گیربکس ماشین می‌تواند به شما در درک بهتر عملکرد گیربکس و تعویض آن کمک کند. در ادامه مراحل عوض کردن گیربکس ماشین را می‌توانید مشاهده کنید:

  1. قطع اتصالات گیربکس (مرحله 1): در ابتدا، تمام سیم‌ها و اتصالات الکتریکی از گیربکس جدا می‌شوند. سپس پیچ‌‌های میله محرک (ماهک) در می‌آیند و از گیربکس جدا می‌شوند.
  2. خارج کردن مایع (مرحله 2): در گام بعدی مرحله دوم، پیچ‌های شفت خروجی باز شده و مایع درون گیربکس، بیرون می‌ریزد.
  3. جدا کردن گیربکس از موتور (مرحله 3): سپس تمامی پیچ‌ها و اتصالات موتور به گیربکس جدا شده و گیربکس به کمک جک خارج می‌شود.
  4. نصب گیربکس جدید (مرحله 4): در آخر، گیربکس جدید جایگزین گیربکس قدیمی می‌شود. گیربکس جدید به کمک جک در جای خود قرار می‌گیرد و تمام اتصالات، پیچ‌ها و میل محرک دوباره به گیربکس جدید بسته می‌شوند.

گیربکس را تعمیر کنم یا تعویض؟

تعمیر یا تعویض گیربکس؟ این سؤالی است که بیشتر افرادی که ماشین دارند با آن روبه‌رو می‌شوند. برای تصمیم‌گیری در این باره، شما باید موارد مختلفی را در نظر بگیرید. در ادامه به مواردی که می‌توانند در تصمیم‌گیری به شما کمک کنند خواهیم پرداخت:

عمر گیربکس

مدتی که یک گیربکس استاندارد می‌تواند کار کند، تقریباً 5 تا 7 سال است. اگر طول عمر گیربکس شما بیش از این مدت است و مشکی پیدا کرده، احتمالاً باید آن را تعویض کنید.

بوی سوختن

یکی از عواملی که به شما در تصمیم‌گیری برای تعمیر یا تعویض گیربکس کمک می‌کند، بوی سوختن است. در صورتی که بویی شبیه به سوختن لاستیک یا سیم احساس کردید، سریعاً اقدام به تعویض گیربکس ماشین کنید.

صدای غیرمنتظره

اگر صدا‌های غیرمنتظره‌ای مانند زمزمه یا ناله شنیدید، احتمال دارد مشکلی وجود داشته باشد. اگر در اسرع وقت اقدام کنید، احتمالاً مشکل با تعویض قطعات گیربکس حل خواهد شد و نیازی به عوض کردن گیربکس نیست.

تصویری از یک گیربکس خودرو

تعویض گیربکس دستی به اتوماتیک

خیلی از افراد به تعویض گیربکس دستی به اتوماتیک علاقه دارند. این کار ممکن است هزینه‌ای حدود 30 تا 35 میلیون تومان داشته باشد. اما پس از اتمام آن، تا مدت‌ها می‌توانید از نتیجه کار لذت ببرید. قطعات زیر، قطعاتی هستند که در این فرآیند تعویض می‌شوند:

  • بدنه سوپاپ
  • سیستم انتقال قدرت خودرو
  • مبدل گشتاور
  • صفحه بالا گیربکس، شامل جا لیوانی و جیب گوشی و …

تفاوت اصلی گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک در نحوه عملکرد آن‌ها است. در گیربکس دستی، راننده با استفاده از کلاچ دنده عوض می‌کند؛ اما در گیربکس اتوماتیک، نیازی به استفاده از کلاچ هنگام تعویض دنده نیست. همچنین گیربکس دستی ممکن است نیازمند تجربه بیشتری از راننده باشد، در حالی که در گیربکس اتوماتیک کار برای راننده بسیار راحت‌تر است. هر دو این گیربکس‌ها، دارای مزایا و معایب متفاوتی هستند. انتخاب بین این دو معمولاً بستگی به سلیقه شخصی راننده دارد.

می‌توانم به‌جای تعویض، گیربکس اتوماتیک جدید بخرم؟

تعویض گیربکس دستی به اتوماتیک، تنها برای ماشین‌هایی انجام می‌شود که در کارخانه این آپشن برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است؛ اما در ماشین‌هایی که امکان تعبیه گیربکس اتوماتیک برای آن‌ها وجود دارد، نیازی به تعویض گیربکس ماشین نیست و می‌توانید آن را خریداری کنید.

هزینه تعمیر گیربکس چقدر است؟

در صورتی که گیربکس نیازی به تعویض ندارد و قابل‌تعمیر است، این سؤال ایجاد می‌شود که هزینه تعمیر گیربکس چقدر است؟ پاسخ این سؤال با توجه به مشکلی که در گیربکس وجود دارد و نوع ماشین متفاوت است. اما به طور کلی، هزینه تعمیر گیربکس، 2 تا 6 میلیون تومان است.

تفاوت ظاهری گیربکس دستی (تصویر سمت راست) و اتوماتیک (تصویر سمت چپ)

تأثیر تعویض گیربکس ماشین بر عملکرد خودرو

تعویض گیربکس، تأثیر زیادی بر عملکرد ماشین دارد. اگر گیربکس ماشین به موقع تعویض شود، باعث کمک در عملکرد صحیح دنده‌ها و بهبود شتاب ماشین می‌شود. همچنین عدم تعویض منظم و درست گیربکس، ممکن است باعث کاهش عمر موتور، افزایش مصرف سوخت و کاهش عملکرد ماشین شود. بنابراین تعویض به موقع گیربکس، برای حفظ عملکرد بهینه ماشین بسیار حیاتی است.

نتیجه‌گیری

در این مقاله، ما به تمامی نکات مهم درباره تعویض گیربکس ماشین، به صورت کامل پرداختیم. شما دریافتید که در شرایطی مانند اشکال در تعویض دنده و روغن ریزی، بهتر است آن را تعویض کنید. البته بعضی وقت‌ها نیازی به تعویض گیربکس نیست. چراکه ممکن است تنها با تعویض قطعات گیربکس، مشکل حل شود. تعویض گیربکس دستی به اتوماتیک برای ماشین‌هایی انجام می‌شود که مدل دنده‌ای آن‌ها در کارخانه وجود ندارد. تفاوت اصلی گیربکس دستی و اتوماتیک، این است که گیربکس دستی برای عوض کردن دنده، به کلاچ نیاز دارد، اما گیربکس اتوماتیک به آن نیازی نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید